Wikipedia organiseert monumenten-fotowedstrijd

© CIDimport

Wikipedia organiseert monumenten-fotowedstrijd

Geplaatst: 30 augustus 2010 - 08:08

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:59

Redactie ID.nl

September is monumentenmaand bij Wikipedia. Wikimedia Nederland organiseert de hele maand Wiki Loves Monuments. Dit is een wedstrijd om meer vrije afbeeldingen van rijksmonumenten beschikbaar te maken voor gebruik op Wikipedia. Help Wikipedia aan een foto, en win een prijs - met de wedstrijd zijn onder andere een iPad en Android smartphone te winnen. In Nederland zijn er meer dan 50.000 rijksmonumenten, daarvan zijn er op Wikipedia inmiddels al meer dan 12.000 voorzien van een vrije afbeelding. Met behulp van deze wedstrijd probeert Wikimedia Nederland dit aantal omhoog te krijgen, en zo het Nederlandse cultureel erfgoed nog beter in beeld te brengen. Dankzij de vrije licentie kunnen de foto's daarna ook door iedereen buiten Wiki Loves Monuments loopt van 1 tot en met 30 september, met op 11 en 12 september het Open Monumentenweekend. Dat biedt de mogelijkheid om veel monumenten niet alleen van buiten maar ook van binnen te bekijken en te fotograferen. Meer informatie is te vinden op www.wikilovesmonuments.nl.

September is monumentenmaand bij Wikipedia. Wikimedia Nederland organiseert de hele maand Wiki Loves Monuments. Dit is een wedstrijd om meer vrije afbeeldingen van rijksmonumenten beschikbaar te maken voor gebruik op Wikipedia. Help Wikipedia aan een foto, en win een prijs - met de wedstrijd zijn onder andere een iPad en Android smartphone te winnen.

In Nederland zijn er meer dan 50.000 rijksmonumenten, daarvan zijn er op Wikipedia inmiddels al meer dan 12.000 voorzien van een vrije afbeelding. Met behulp van deze wedstrijd probeert Wikimedia Nederland dit aantal omhoog te krijgen, en zo het Nederlandse cultureel erfgoed nog beter in beeld te brengen. Dankzij de vrije licentie kunnen de foto's daarna ook door iedereen buiten

Wiki Loves Monuments

loopt van 1 tot en met 30 september, met op 11 en 12 september het Open Monumentenweekend. Dat biedt de mogelijkheid om veel monumenten niet alleen van buiten maar ook van binnen te bekijken en te fotograferen. Meer informatie is te vinden op www.wikilovesmonuments.nl.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten