Will.i.am en Gucci werken samen aan 'modieuze' slimme armband

© CIDimport

Will.i.am en Gucci werken samen aan 'modieuze' slimme armband

Geplaatst: 19 maart 2015 - 13:48

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:03

Redactie ID.nl

Rapper Will.i.am komt opnieuw met een smartwatch op de markt. De slimme armband is met een simkaart te gebruiken en heeft dus geen begeleidende telefoon nodig, maar de voornaamste feature is dat de wearable "vooral mooi moet zijn.".

Zanger Will.i.am en de CEO van Gucci, Marco Bizzarri, presenteerden de plannen op een modeshow in Basel. Hoewel ze geen product lieten zien hadden beide heren wel een prototype van de armband om. De dikke armband werd door verschillende aanwezige websites niet bepaald als modieus gezien.

Fashionolgy

De zanger van de

zegt dat hij de armband juist als erg modieus ziet. “Mensen in de technologie kunnen niet iets modieus maken. De verkeerde mensen maken die producten. Daarom doet Gucci dat voor ons. Het is Fashionology, het moment dat fashion en technologie bij elkaar komen.

Geen telefoon meer nodig

Met de armband moet je kunnen videobellen met behulp van een camera, je hartslag en temperatuur kunnen meten, en er zit een gps-tracker. De armband wordt daarnaast ondersteund door een simkaart. Hierdoor kan je gebruik maken van 3G en is een telefoon theoretisch overbodig. 

 Eerdere pogingen

Het is niet de eerste keer dat Will.i.am zijn technische producten op de markt probeert te brengen. Eerder was er ook al de PULS. In feite lijkt de nieuwe armband veel op de PULS. Met deze armband kon je ook bellen, sms’jes sturen en gebruik maken van het internet zonder je telefoon te gebruiken. Door verschillende mensen in de industrie wordt er wat lacherig en over die armband gedaan, en wordt de PULS zelf ronduit belachelijk gemaakt. Will.i.am en Gucci proberen het nu dus met hun nieuwe, technische armband. We zijn benieuwd.

First look at our new "fashionology" collaboration with

-

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten