Windows 10-gebruikers loggen vaker in met alternatief voor wachtwoord

© CIDimport

Windows 10-gebruikers loggen vaker in met alternatief voor wachtwoord

Geplaatst: 23 december 2020 - 08:02

Aangepast: 29 augustus 2022 - 15:47

Redactie ID.nl

Windows 10-gebruikers kiezen er telkens vaker voor om op hun pc in te loggen door middel van gezichtsherkenning, hun vingerafdruk of een pincode. Het onthouden van een wachtwoord behoort daardoor tot het verleden.

Microsoft maakt op zijn security-blog bekend dat het aantal zogeheten Windows Hello-aanmeldingen het afgelopen jaar is gestegen naar krap 85 procent. In 2019 betrof het nog zo'n 70 procent van alle Windows 10-inlogpogingen.

Voor aanmelden met gezichtsherkenning is een geschikte webcam nodig met zelf ook Windows Hello aan boord. Voor inloggen met een vingerafdruk is uiteraard een vingerafdrukscanner nodig. Recente laptops zijn daar vaak mee uitgerust.

Een pincode instellen kan op iedere pc. Ben je benieuwd welke aanmeldingsopties jouw Windows 10-apparaat heeft, kijk dan bij Instellingen, Account, Aanmeldingsopties.

Weg met wachtwoorden

Traditionele wachtwoorden zijn zeker geen waterdichte inlogmethode. Ze zijn vaak eenvoudig te raden of door malafide software te kraken. Daarom wordt het gebruik van wachtwoordmanagers ook sterk aangeraden. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten