Windows 10-installatie vraagt: waarvoor gebruik je de pc? 2020-10-12T10:16:59

Outlook: @ gebruiken

Zo vind je de beste techdeals

Windows 10-installatie vraagt: waarvoor gebruik je de pc?

Windows 10-installatie vraagt: waarvoor gebruik je de pc?

De installatieprocedure van Windows 10 is door de jaren heen vaak aangepast en nu experimenteert Microsoft met een nieuwe stap in dat proces. Een extra scherm vraagt je waarvoor je jouw pc gaat gebruiken, zodat Windows 10 daarop toegespitst wordt.

Een klein deel van de Windows-gebruikers die testversies van het besturingssysteem draaien (Windows Insiders), krijgen de extra stap voorgeschoteld. Het is nog de vraag of dit straks ook voor reguliere Windows-eigenaren geldt, maar Microsoft flirt wel al langer met het personaliseren van een schone Windows 10-installatie op basis van specifieke gebruiksdoeleinden.

In dit geval zien we bij de installatie een scherm met meerkeuzemenu, opgedeeld in 'gaming', 'familie', 'creativiteit', 'school', 'entertainment' en 'zakelijk'. Bij gaming wordt mogelijk meer de nadruk op de Xbox-app gelegd, terwijl de familie-optie je direct verschillende gebruiksaccounts met bijbehorende rechten laat aanmaken.

Stap voor stap

Je bent trouwens niet verplicht een selectie te maken. Je kunt deze stap ook overslaan. De installatie van Windows 10 ziet er nu sowieso anders uit dan vijf jaar geleden. Zo worden de privacy-instellingen meer benadrukt en is het ook makkelijker om een schone installatie uit te voeren, eventueel met behoud van bestanden. Daarnaast is een Microsoft-account inmiddels verplicht.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord