Windows 10 is miljoen keer gedownload

© CIDimport

Windows 10 is miljoen keer gedownload

Geplaatst: 14 oktober 2014 - 05:23

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:26

Redactie ID.nl

Windows 10 is al een miljoen keer gedownload. Dat meldt Microsoft. Volgens de softwaregigant heeft meer dan 60% van de gebruikers het besturingssysteem op een pc geïnstalleerd in plaats van op een virtuele machine.

Microsoft baseert zich alleen op registraties dat gebruikers moeten doen voordat zij de Technical Preview kunnen downloaden. Het bedrijf wil niet zeggen hoeveel van die registraties ook daadwerkelijk geïnstalleerd zijn, al weet Microsoft dat cijfer wel degelijk.

Lang gebruiken

Van alle downloaders heeft 36% het besturingssysteem op een virtuele machine zoals VMware geïnstalleerd. De overige 64% heeft het OS direct op een harde schijf draaien. Microsoft zegt daar blij mee te zijn, omdat dat volgens hen betekent dat Windows 10 door die gebruikers langer wordt ingezet. Door Windows op een virtuele machine te draaien kan het zijn dat die gebruikers slechts een kort kijkje wil nemen.

Applicaties

Volgens Microsoft zou 68% van de gebruikers meer dan 7 applicaties per dag starten, en bij een kwart meer dan 26 applicaties. Ook dat geeft volgens Microsoft aan dat gebruikers graag veel op Windows 10 zitten.

Technical Preview

De Technical Preview van Windows 10 werd 1 oktober gepresenteerd, en was kort daarna te downloaden. Windows 10 lijkt in de basis erg veel op Windows 7, met een teruggebracht startmenu, en het OS heeft een betere verdeling tussen desktop en mobiele gebruikers.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten