'Windows 10 komt met 2 browsers'

© CIDimport

'Windows 10 komt met 2 browsers'

Geplaatst: 30 december 2014 - 09:20

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:42

Redactie ID.nl

Windows 10 zou volgens de laatste geruchten 2 verschillende browsers meegeleverd krijgen. Naast de standaard-browser Internet Explorer 11 krijgt Microsofts nieuwe besturingssysteem ook een andere browser, met de codenaam Spartan.

Dat meldt het doorgaans erg betrouwbare ZDnet, dat zich baseert op bronnen binnen het bedrijf.

Twee browsers

Spartan moet een lichte versie van de standaard browser IE 11 worden. Het werd al langer verwacht dat Microsoft tijdens de lancering van Windows 10 ook een nieuwe versie van Internet Explorer zou uitbrengen, maar Spartan blijkt een compleet andere browser te zijn. Het is niet duidelijk of er alsnog wordt doorontwikkeld aan IE 12.

Volgens de bronnen van ZDnet moet de browser gaan lijken op concurrerende browsers als Chrome en Firefox. Dat betekent dat de browser waarschijnlijk ondersteuning krijgt voor plugins en extensies.

Oude websites

Een reden voor de twee browsers wordt niet direct gegeven, maar waarschijnlijk heeft het te maken met het tonen van oude webpagina's. De nieuwe browser zou vooral als de standaard moeten worden gebruikt, maar gebruikers kunnen Internet Explorer nog altijd gebruiken om hun oude IE-plugins te blijven gebruiken of om oude websites te bezoeken die nog niet geoptimaliseerd zijn voor de nieuwste browsers.

Op 21 januari vindt een groot Microsoft-evenement plaats, waarbij de consumentenpreview van Windows 10 wordt uitgebracht. Dat betekent dat iedereen aan de slag kan met het nieuwe besturingssysteem.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten