Windows 10 krijgt ondersteuning voor vingerafdrukken en oogscans 2015-02-17T09:27:21

Hoe werkt de Streetview-zoekmachine?

Microsoft breng Wireless Display Adapter ook uit in Nederland

Windows 10 krijgt ondersteuning voor vingerafdrukken en oogscans

Windows 10 krijgt ondersteuning voor vingerafdrukken en oogscans

Windows 10 krijgt ondersteuning voor biometrische inlogmethodes. Daarmee kun je straks inloggen op je computer of op Outlook met je vingerafdruk of met een oogscan.

Dat maakte Microsoft bekend op het Stanford Cybersecurity-forum. Windows 10 gaat namelijk de open standaard FIDO ondersteunen (Fast Identification Online).
FIDO is een standaard waarmee ontwikkelaars hun eigen applicaties kunnen beveiligen met zulke scanners.

Niet veilig genoeg

Microsoft heeft altijd gezegd dat het van het huidige wachtwoord af wil. Dat zou achterhaald zijn, en niet meer veilig genoeg. De FIDO-standaard is erop gericht dat het hele wahtwoord moet worden vervangen door biometrische gegevens - het is dus niet meer alleen een extra beveiligingslaag, zoals dat op de iPhone en iPad wel is.

Google en PayPal

Op dit moment maken onder andere Google en PayPal al gebruik van FIDO. Die is uniek, omdat FIDO om authenticatie vraagt vóór je het internet op gaat.

Beschibaar

Microsoft wil de vingerafdrukbeveiliging in de definitieve versie van Windows 10 implementeren. Die komt eind dit jaar uit. Fabrikanten van pc's en tablets kunnen dan zelf een vingerafdrukscanner inbouwen in hun apparaat.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord