'Windows 10 nu populairder dan Windows 7' 2018-02-05T11:22:49

Verdubbeling in aantal Videoland-abonnees

Oude foto’s van Nederland met Serc

'Windows 10 nu populairder dan Windows 7'

'Windows 10 nu populairder dan Windows 7'

Microsoft heeft er krap drie jaar voor moeten knokken, maar er draaien wereldwijd inmiddels meer computers op Windows 10 dan op Windows 7. Het marktaandeel van Windows 10 passeerde Windows 7 afgelopen maand voor het eerst.

Dat blijkt althans uit cijfers van StatCounter. Van alle Windows-gebruikers draait nu 42,78 procent Windows 10, tegenover 41,86 procent op Windows 7. Volgens concurrent Netmarketshare ligt Windows 7 juist nog ruim op kop, met een marktaandeel van 42,39 procent tegenover 34,29 procent voor Windows 10. 

Groei

Beide partijen meten op verschillende manieren, waardoor de resultaten ook anders uitpakken. Toch is ook bij de cijfers van Netmarketshare te zien dat het Windows 10-gebruik gestaag groeit. In december maakte Microsoft bekend dat 600 miljoen apparaten er inmiddels op draaien. In een half jaar tijd kwamen er 100 miljoen gebruikers bij.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord