Windows 10 op 800 miljoen apparaten actief 2019-03-14T14:17:30

Woordwolk maken

Nieuwe stappen Facebook en YouTube tegen nepnieuws

Windows 10 op 800 miljoen apparaten actief

Windows 10 op 800 miljoen apparaten actief

Microsoft maakt bekend dat Windows 10 inmiddels op meer dan 800 miljoen apparaten draait, 100 miljoen meer dan in afgelopen september. Daaronder vallen pc's, laptops en tablets, als ook smartphones en apparaten als de HoloLens.

Het bedrijf meet dit aan de hand van apparaten die in de afgelopen 28 dagen actief zijn gebruikt. Daarvan is overigens lang niet iedere pc helemaal up-to-date. Dit vanwege gesteggel met de oktoberupdate, die pas sinds kort opnieuw beschikbaar is gesteld.

Windows 10 viert in juli zijn vierde verjaardag. In de tussentijd zijn er 18 miljard vragen aan Cortana gesteld, de spraakassistente die destijds ook werd geïntroduceerd. En die overigens nog steeds de Nederlandse taal niet verstaat.

Eerst zien

Een ander weetje: de Seeing-app heeft het afgelopen anderhalf jaar 10 miljoen objecten omschreven aan blinden en slechtzienden. De app omschrijft hardop wat de smartphone-camera in beeld heeft met behulp van kunstmatige intelligentie. Zelfs emoties worden herkend.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord