Windows 10-update breekt usb-printers 2022-07-29T09:12:45

Netflix begint met linken naar externe aanmeldpagina

Instagram legt verdere focus op video

Windows 10-update breekt usb-printers

Windows 10-update breekt usb-printers Bron: Pixabay

Gebruikers van Windows 10 kunnen sinds eind juni een update downloaden voor het systeem. Maar of dat handig is, is een tweede.

De update brengt namelijk een vervelende softwarefout met zich mee. Het kan namelijk gebeuren dat de printer, die aangesloten is via usb, niet meer werkt zoals voorheen.

Dat komt doordat Windows 10 een kopie aanmaakt van die printer, die dan mogelijk dezelfde naam met de toevoeging Copy1 krijgt. En die printer bestaat dus in feite helemaal niet.

Problemen met Windows 10-update

Microsoft is al op de hoogte van het probleem en biedt zelfs een uitgebreid stappenplan aan. Mocht je tegen dit probleem aanlopen, dan vind je op deze pagina de mogelijke oplossing.

Mocht die oplossing niet werken voor je, dan moet je helaas wachten totdat Microsoft een nieuwe update uitbrengt voor Windows 10. Wanneer dat gebeurt, dat is momenteel onduidelijk.

Het gebeurt vaker dat een Windows 10-update een onderdeel sloopt van het besturingssysteem. Dit is dus zeker niet de eerste en het zal ook zeker niet de laatste keer zijn dat zoiets gebeurt.

Zo verscheen er bijvoorbeeld in mei nog een update voor het systeem die een fout met de bluetoothverbinding moest oplossen. Die zorgde namelijk voor een blue screen of death.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord