Windows 10 voor smartphones nog niet deze zomer te downloaden

© CIDimport

Windows 10 voor smartphones nog niet deze zomer te downloaden

Geplaatst: 1 mei 2015 - 07:17

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:38

Redactie ID.nl

Windows 10 voor smartphones komt pas ná de lancering van de normale Windows 10 uit. Microsoft zegt dat het mobiele besturingssysteem niet op tijd af is, in tegenstelling tot wat wel altijd werd gezegd.

De baas van de Windows-afdeling, Joe Belfiore, gaf tijdens de Build-conferentie aan dat de smartphone-software nog niet zo ver was al die voor de pc. De software voor de telefoons wordt door Microsoft daarom later uitgebracht, al wil Belfiore geen definitieve datum noemen.

Ontbrekende features

Daarnaast zei Belfiore dat er nog bepaalde features zullen ontbreken bij de officiële lancering van de mobiele Windows 10. Hij wil nog niet zeggen welke dat precies zijn, maar wel dat ze 'zo snel mogelijk' worden toegevoegd. In de periode van de zomer tot de herfst moeten alle essentiële features voor iedereen met Windows 10 te gebruiken zijn.

Windows’ Edge

Volgens geruchten zouden verschillende toepassingen bij de nieuwe Windows-browser Edge pas na de zomer komen. Deze toepassingen zijn nog niet te gebruiken als Windows 10 eind juli te downloaden is. Ook worden bepaalde functies in Skype pas later toegevoegd, zoals de integratie van sms'jes in de chatdienst.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten