Windows 11 laat je sneller recent gespeelde games opstarten 2022-05-09T09:28:35

‘One Outlook’ van Microsoft online gespot

Met dit gamingbed speel je na het ontwaken meteen door

Windows 11 laat je sneller recent gespeelde games opstarten

Windows 11 laat je sneller recent gespeelde games opstarten Bron: Microsoft

Microsoft test op dit moment een nieuwe functie voor Windows 11 waarmee je als gamer sneller in staat bent recent gespeelde games op te starten.

Dit gaat via een gekoppelde Xbox-controller, waardoor je dus niet eerst nog je muis en toetsenbord hoeft te gebruiken als je dat niet wil. Microsoft noemt de nieuwe optie de controllerbalk. Je bereikt die balk door op de Xbox-knop te drukken, die in het midden van een controller zit, wanneer er nog geen game actief is op dat moment.

Wanneer je op de knop drukt, dan toont de balk drie games die je recentelijk speelde. Daarnaast is het zo dat je ook drie gamelaunchers ziet staan, zoals bijvoorbeeld Steam.

Xbox-controllerbalk voor Windows 11

Sommige mensen hebben standaard een controller gekoppeld aan een Windows-apparaat, waardoor het voor hen een stuk toegankelijker wordt om snel verder te gaan met een game die ze onlangs speelden. Je hoeft dan niet eerst nog iets te regelen via andere randapparatuur.

Wanneer je eenmaal in een game zit, dan brengt de Xbox-knop natuurlijk nog steeds de uitgebreide Gids naar voren. Daar tref je allerlei instellingen, videogames en sociale functies aan.

De nieuwe controllerbalk is in bèta en het is nog niet te zeggen wanneer de gloednieuwe functie naar Windows 11- gebruikers uitrolt.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord