Windows 7 BSOD door Safari-lek 2013-11-04T16:17:07

Apple-verbod op HTC-toestellen

Lancering Kuipers zorgt voor overbelasting NOS-servers [UPDATE]

Windows 7 BSOD door Safari-lek

Windows 7 BSOD door Safari-lek

De 64-bit versie van Windows 7 is eenvoudig te laten crashen door een gangbare code die op veel webpagina’s wordt gebruikt. De code kan door een lek in de Safari browser Windows 7 laten crashen. Windows 7 32-bit installaties hebben geen probleem met het lek.

Het lek werd bekend door een tweet van iemand onder de naam WebDEVil. Ook is er een video op YouTube verschenen waarin de exploit te zien is met als resultaat een Blue Screen of Death (BSoD). Ook kan er willekeurige code worden uitgevoerd op de computer ook al is die volledig gepatcht, aldus beveiligingsbedrijf Secunia. Door het plaatsen van een iframe op een webpagina met een ongewoon hoge grootte (18082563) raakt het geheugen corrupt. Het wordt veroorzaakt door een fout in win32k.sys.

Microsoft werkt aan oplossing

Microsoft zegt het probleem te onderzoeken en gepaste maatregelen te nemen. Het is een geluk voor Microsoft dat niet veel gebruikers van Windows 7 ook de Safari-browser gebruiken maar het zou ook mogelijk zijn dat de kwetsbaarheid ook geldt op andere versies en platformen. Op Windows ligt het probleem in het 

[Via: Security.nl]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord