‘Windows 7 Service Pack 2 niet in de planning’

© CIDimport

‘Windows 7 Service Pack 2 niet in de planning’

Geplaatst: 25 oktober 2012 - 11:05

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:38

Redactie ID.nl

Volgens bronnen van the Register dicht bij het ontwikkelteam van Microsoft voor service packs, staat er geen Service Pack 2 voor Windows 7 op de planning. Volgens de gebruikelijke planning zou die nu toch al uit moeten zijn.

Vista kreeg zijn tweede service pack twee jaar nadat het besturingssysteem voor het eerst uitkwam. Windows 7 kwam in oktober van 2009 uit dus wordt het inmiddels wel tijd voor een SP2 (service pack 2). Tot februari 2013 zal er via Patch Tuesday nog steeds updates worden uitgebracht. Of er dan nog patches worden uitgebracht of alleen nog beveiligings-updates, is niet bekend. In 2020 zou de stekker sowieso uit Windows 7 getrokken worden volgens The Register. 

Microsoft lijkt zijn mankracht vooral in te zetten voor de lancering van het Windows 8 besturingssyteem dat morgen voor het eerst beschikbaar komt. Vooral voor bedrijven zijn service packs (een verzameling van beveiligings-updates, nieuwe drivers en optimalisaties) erg welkom wanneer de systeembeheerder Windows 7 moet installeren. Nu moeten de updates sinds 2009 allemaal handmatig worden geïnstalleerd terwijl dat met een service pack in een klap kan. Toch lijken bedrijven over het algemeen nog prima uit de voeten te kunnen en verhielp de eerste service pack al veel problemen. Of bedrijven zich door het uitblijven van een SP2 dan ook überhaupt genoodzaakt zullen voelen om over te stappen op Windows 8 valt te betwijfelen.

[Via: The Register]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten