Windows 7-update veroorzaakt crashes bij rebooten

© CIDimport

Windows 7-update veroorzaakt crashes bij rebooten

Geplaatst: 12 april 2013 - 09:06

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:09

Redactie ID.nl

Microsoft heeft een patch voor Windows 7 uitgebracht die crashes veroorzaken zodra de computer opnieuw wordt opgestart. De meeste klachten komen van Braziliaanse gebruikers, maar er worden ook klachten genoteerd van mensen die werken met Kaspersky Antivirus.

Als de computer na de update opnieuw wordt opgestart dan krijgt de gebruiker het gevreesde blauwe scherm te zien, een teken dat de pc is vastgelopen. Ook door MacBook-gebruikers die met Windows 7 werken in combinatie met de virtualisatiesoftware VMware melden crashes.

Gebruikers van Kaspersky Antivirus melden dat hun systeem onmiddellijk het programma chkdsk gaat draaien nadat het is opgestart. Deze kunnen dit voorkomen door de patch direct te deïnstalleren zodra chkdsk klaar is.

Het probleem zit in de patch MS13-036/ KB 2823324 en wordt door Microsoft onderkend. De Windowsgigant raadt klanten aan deze update te verwijderen als hun pc ook last heeft van dit probleem. Daarvoor heeft de gebruiker verschillende mogelijkheden. Deze mogelijkheden worden door Microsoft vermeld op een speciale bulletinpagina.

De Windows-updates veroorzaken wel vaker problemen. Iets meer dan een maand geleden klaagden gebruikers ook over crashes, meldt InfoWorld. Tot ergernis van de gebruikers duurde het toen meer dan een week voordat deze werd bevestigd door Microsoft.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten