Windows 8-apps op afstand te verwijderen door Microsoft 2013-11-04T16:18:11

Twitter past interface drastisch aan

5 Hilarische computerreclames

Windows 8-apps op afstand te verwijderen door Microsoft

Windows 8-apps op afstand te verwijderen door Microsoft

Microsoft kan apps op afstand verwijderen bij gebruikers van Windows 8. Deze vrijheid neemt het bedrijf om de veiligheid van Windows 8 te waarborgen.

Microsoft kan apps op afstand verwijderen bij gebruikers van Windows 8. Deze vrijheid neemt het bedrijf om de veiligheid van Windows 8 te waarborgen.

In de voorwaarden van de Windows Store staat dat als de veiligheid in gevaar komt, het bedrijf de mogelijkheid heeft om apps uit de Windows Store te verwijderen. Maar Microsoft kan ook de apps zelf bij de gebruikers lokaal weghalen.

Er staat wel een toevoeging bij dat Microsoft het geld dat voor de apps is betaald kan vergoeden. Volgens website Computerworld is het gebruik van een zogenaamde ‘Kill switch’ voor apps niet ongebruikelijk. Ook Apple en Google hebben vergelijkbare mogelijkheden om apps uit de de Apple App Store of Android Market te verwijderen. Google heeft al eens een app verwijderd van de systemen van gebruikers, wat een hoop stof deed opwaaien.

Microsoft probeert voor zijn Windows Store al het mogelijke te doen om te voorkomen dat ontwikkelaars voorzieningen in apps inbouwen die het mogelijk maken om virussen of andere malware te activeren.

Via: Neowin


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord