Windows 8 installeren vanaf internet

© CIDimport

Windows 8 installeren vanaf internet

Geplaatst: 22 november 2011 - 13:58

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:57

Redactie ID.nl

De installatie van Windows 8 zal een stuk eenvoudiger worden en biedt nu ook de mogelijkheid om via internet je huidige Windows 7 te upgraden of om Windows 8 op bijvoorbeeld een andere paritie te installeren.

Microsoft wil het upgrade-proces een stuk eenvoudiger maken omdat uit onderzoek is gebleken dat veel mensen besloten niet naar Windows 7 te upgraden (ook al kon hun computers dat aan) omdat ze tegen het upgradeproces op keken. Men zag dat als 'moeilijk'.

Reden voor Microsoft om er voor te zorgen dat upgraden of het installeren van Windows 8 eenvoudig is. Wanneer je de de Developer Preview van Windows 8 hebt gedownload en start, dan kun je uit drie opties kiezen: Huidige installatie upgraden, installeren op nieuwe partitie, of Later installeren. In de onderstaande video wordt voor optie twee gekozen waarna je de keuze krijgt om de installatie op een bootable usb-stick (minimaal 3GB) of dvd te zetten. 

Belangrijk onderdeel van het upgraden naar Windows 8 zal het analyseren van de de bestaande installatie zijn en de gebruiker daarbij adviseren over zaken die een nieuwe installatie eventueel in de weg staan.

[Via: Windows 8 blog]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten