Windows 8 nu in top drie besturingssystemen

© CIDimport

Windows 8 nu in top drie besturingssystemen

Geplaatst: 3 juli 2013 - 08:10

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:41

Redactie ID.nl

Windows 8 is eindelijk Vista voorbij en nestelt zich na Windows 7 en XP in de top drie besturingssystemen. Plek vier is nu voor Vista en plek 5 is voor OS X 10.8 van Apple.

Windows 8 ging langzaam van start maar is volgens cijfers van Net Applications nu na Windows 7 en XP het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld. Wanneer we alle versies van OS X bij elkaar optellen, scoort dit OS de derde plek. Als we alle Windows-versies optellen dan behaalt Microsoft een marktaandeel van 91,51%.

Windows 8 nu in top drie besturingssystemen-16253408

© CIDimport

XP nog steeds populair

Windows 7 is heer en meester met een marktaandeel van 44,37% maar XP doet daar nog steeds niet bijzonder veel voor onder met een opvallend marktaandeel van 37,17%. In februari schreven we nog dat zowel Windows 8 als XP in marktaandeel waren gestegen ondanks dat de ondersteuning van XP op 8 april 2014 afloopt  Het is voor Microsoft natuurlijk te hopen dat die XP-gebruikers meteen overgaan op Windows 8.

Windows 8 in de lift

Hoewel Windows 8 veel kritiek kreeg, lijkt het besturingssysteem aan populariteit te winnen. De Windows 8.1 update zorgt er ook voor dat de startknop weer terugkomt, het gemis daarvan was een groot kritiekpunt van gebruikers. Ook in onze poll op de homepage blijkt dat het overgrote deel dat met Windows 8 werkt, daar positief over is. Nog niet gestemd? Laat dan ook weten wat jij van Windows 8 vindt. Je vindt de poll op de homepage aan de rechterkant.

[Via: ZDnet]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten