Windows 8 RTM versie gelekt op internet

© CIDimport

Windows 8 RTM versie gelekt op internet

Geplaatst: 3 augustus 2012 - 10:59

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:11

Redactie ID.nl

Een Enterprise versie van Windows 8 is al op internet gelekt, een dag nadat Microsoft aankondigde dat de RTM-versie naar de fabrikanten zou worden verstuurd.

We konden er natuurlijk op wachten. Nadat Microsoft aankondigde de RTM-versie (released to manufacturing) af te hebben en deze te versturen naar systeembouwers, stond deze versie prompt de volgende dag online en zou het via verschillende torrent-sites te downloaden zijn. Het lijkt erop dat het om een Europese versie gaat want het is een N-editie. De N-editie moest Microsoft uitbrengen in de EU (vanaf 2004) zodat men voor een Windows-versie zonder mediaplayer kon kiezen. Microsoft wilde niet reageren op de gelekte versie die dus zeer waarschijnlijk afkomstig is van een van hun hardware-partners.

Geen Metro

Overigens kwam vandaag ook naar buiten dat de naam van de nieuwe interface van Windows 8 waarschijnlijk toch niet ‘metro’ zal zijn. Dit om een mogelijk merkinbreuk te vermijden. Een Duitse groothandel Metro AG zou de naam al hebben geclaimd. Waarschijnlijk gaat de nieuwe interface nu gewoon aangemerkt worden met ‘interface in de Windows 8-stijl’.

[Via: The Verge]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten