Windows 8.1 populairder dan Apples OS X Mavericks 2013-12-02T16:32:06

UPC voorziet bushokjes van draadloos internet

Video - Vijf onmisbare Sint-cadeaus voor de gadgetfan

Windows 8.1 populairder dan Apples OS X Mavericks

Windows 8.1 populairder dan Apples OS X Mavericks

Het gebruik van Microsoft’s nieuwste besturingssysteem is in een maand tijd bijna een volledige procentpunt gestegen, blijkt uit nieuw onderzoek van marktkenner Net Applications. Windows 8.1 is daarmee het op vijf na populairste besturingssysteem voor desktopcomputers.

In de maand november stond het gebruik van Microsoft’s Windows 8.1 op 2,64 procent van alle desktopbesturingssystemen. In oktober was dit aantal nog 1,72 procent en in september 0,87 procent, blijkt uit de verzamelde gegevens van Net Applications. Hiermee is Windows 8.1 op het moment populairder dan Mac OS X 10.9 Mavericks, met een marktaandeel van 2,42 procent.

In juni verscheen de preview-editie van Windows 8.1 en de volledige versie van het besturingssysteem werd in oktober uitgebracht. De upgrade is gratis voor Windows 8-gebruikers en biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger.

Windows 8 wordt steeds minder gebruikt, omdat steeds meer consumenten overstappen op zijn opvolger. Het marktaandeel van Windows 8 en 8.1 samen is 9,3 procent en dit is meer dan Windows Vista (3,57), maar minder dan de immens populaire systemen Windows 7 (46,6) en Windows XP (31,2 procent). In april van 2014 stopt echter de ondersteuning voor dit laatste besturingssysteem. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord