Windows 8.1 Preview beschikbaar

© CIDimport

Windows 8.1 Preview beschikbaar

Geplaatst: 27 juni 2013 - 08:59

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:43

Redactie ID.nl

De Windows 8.1 Preview is uit, iedereen die het wil proberen kan met de nieuwe versie aan de slag. De ISO-bestanden zijn op het moment van schrijven nog niet te downloaden maar via de Windows Store kan men al wel Windows 8.1 installeren, het gaat om een preview (testversie) dus installeren is op eigen risico.

Windows 8.1 Preview beschikbaar-16253621

© CIDimport

Windows 8.1 (voorheen bekend als Windows Blue) is nu uit als Preview-versies waarmee iedereen de aankomende update van het Windows 8-besturingssysteem kan testen. Microsoft zelf geeft aan dat de Preview-versie bedoeld is voor de ervaren computergebruiker, het betreft tenslotte een testversie. Windows 8.1 is ontwikkeld op basis van de feedback van gebruikers op Windows 8 waardoor we nu ook de Startknop weer terugvinden in de taakbalk.

Het gemis van de startknop kon op veel kritiek rekenen en Microsoft is daar uiteindelijk voor gezwicht. Hetzelfde zagen we met de kritiek op het Xbox One DRM-beleid. Een ander kritiekpunt was het feit dat je in de moderne interface startte terwijl veel gebruikers de desktopomgeving verkiezen, dat is nu ook aangepakt. Je kunt er nu voor kiezen om in desktopmodus te starten. Ook nieuw is Internet Explorer 11 die t.z.t. ook voor Windows 7 zal verschijnen.

Eerste blik Windows 8.1 Preview

Onze collega’s van Hardware.info hebben een uitgebreide ‘eerste blik’ geschreven over de Windows 8.1 Preview-versie. Waar ze meteen tegenaan liepen is dat de Preview-versie nu nog alleen als update via de Windows Store te downloaden. Daarvoor moet je een speciaal programma downloaden dat alleen werkt als Windows in een van de ondersteunde talen is geïnstalleerd en Nederlands hoort daar helaas niet bij. Gebruikers met een Engelstalige versie van Windows 8 hebben geen problemen. De Windows 8.1 ISO-bestanden zijn inmiddels ook beschikbaar maar ook niet in de Nederlandse taal helaas.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten