Windows 95 viert 15e verjaardag

© CIDimport

Windows 95 viert 15e verjaardag

Geplaatst: 24 augustus 2010 - 06:08

Aangepast: 27 augustus 2022 - 11:02

Redactie ID.nl

Was vorige week browser Internet Explorer nog jarig, vandaag is het tijd voor de verjaardag van het inmiddels klassieke besturingssysteem Windows 95. Op 24 augustus 1995 was de dag dat Microsft Windows 95 (codenaam Chicago) op de markt bracht. Mensen stonden lang in de rij en sliepen voor de winkels om een exemplaar van het besturingssysteem te bemachtigen. De verkoop liep goed, binnen 4 dagen gingen er meer dan 1 miljoen keer over de toonbank.Nieuw geïntroduceerd in Windows 95 was een taakbalk, een startknop, Plug-and-Play en verbeterde multitasking. Op het bureaublad verschenen onder andere 'Deze Computer' en de 'Prullenbak'. De systeemeisen waren als volgt: Windows 95 had minimaal 4 MB geheugen nodig, maar 8 MB werd aanbevolen. Maar liefst 55 MB vrije ruimte op de harde schijf werd er gevraagd - al was dit afhankelijk van gekozen onderdelen. Het besturingssysteem was beschikbaar op cd-rom maar ook op diskettes, 13 in totaal.Tegelijk met Windows 95 kwam ook Microsoft Plus! voor Windows 95 (ook beschikbaar op diskettes). Het pakket bevatte onder andere de eerste versie van browser Internet Explorer, nieuwe achtergronden voor het bureaublad en muisaanwijzers.Voor de promotie van het besturingssysteem werd een grote reclamecampagne opgezet met als leus 'Start me up', een verwijzing naar de startknop die nieuw werd geïntroduceerd in Windows 95. In de commercials werd het gelijknamige nummer van de Rolling Stones gebruikt waarvoor Microsoft het nodige betaald heeft. Helaas voor Microsoft zit in dit nummer de zin 'You make a grown man cry' wat later uiteraard vaak misbruikt werd. Via WebSonic.nl (dank!)

Was vorige week browser Internet Explorer nog jarig, vandaag is het tijd voor de verjaardag van het inmiddels klassieke besturingssysteem Windows 95. Op 24 augustus 1995 was de dag dat Microsft Windows 95 (codenaam Chicago) op de markt bracht. Mensen stonden lang in de rij en sliepen voor de winkels om een exemplaar van het besturingssysteem te bemachtigen. De verkoop liep goed, binnen 4 dagen gingen er meer dan 1 miljoen keer over de toonbank.

Nieuw geïntroduceerd in Windows 95 was een taakbalk, een startknop, Plug-and-Play en verbeterde multitasking. Op het bureaublad verschenen onder andere 'Deze Computer' en de 'Prullenbak'. De systeemeisen waren als volgt: Windows 95 had minimaal 4 MB geheugen nodig, maar 8 MB werd aanbevolen. Maar liefst 55 MB vrije ruimte op de harde schijf werd er gevraagd - al was dit afhankelijk van gekozen onderdelen. Het besturingssysteem was beschikbaar op cd-rom maar ook op diskettes, 13 in totaal.

Tegelijk met Windows 95 kwam ook Microsoft Plus! voor Windows 95 (ook beschikbaar op diskettes). Het pakket bevatte onder andere de eerste versie van browser Internet Explorer, nieuwe achtergronden voor het bureaublad en muisaanwijzers.

Voor de promotie van het besturingssysteem werd een grote reclamecampagne opgezet met als leus 'Start me up', een verwijzing naar de startknop die nieuw werd geïntroduceerd in Windows 95. In de commercials werd het gelijknamige nummer van de Rolling Stones gebruikt waarvoor Microsoft het nodige betaald heeft. Helaas voor Microsoft zit in dit nummer de zin 'You make a grown man cry' wat later uiteraard vaak misbruikt werd.

Via WebSonic.nl (dank!)

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten