Windows Defender slecht uit de test

© CIDimport

Windows Defender slecht uit de test

Geplaatst: 23 augustus 2013 - 10:29

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:24

Redactie ID.nl

Onlangs publiceerde AV-Test de resultaten van een uitgebreide (half jaar lang!) test van antiviruspakketten. Windows Defender, de gratis beveiligingssoftware van Microsoft, scoorde het slechtst op het gebied van beveiliging.

Zo goed als sommige betaalpakketten scoren de gratis pakketten niet in test van het Duitse de AV-Test maar volgens de test scoort het gratis Windows Defender/Security Essentials van Microsoft zelfs een onvoldoende.  

Het enige gratis antiviruspakket dat in de top tien staat, is die van Avast. Net buiten de top 10, op plek 12,  staat de gratis versie van AVG. Microsofts Windows Defender scoorde heel hoog op gebruiksvriendelijkheid maar noteert van alle 28 geteste pakketten de laagste score op het gebied van beveiliging. Alleen Total Security scoort lager maar die deed maar één test dus is het resultaat niet 1 op 1 te vergelijken met die van de 24 pakketten die 3 tests ondergingen.

Windows Defender slecht uit de test-16218140

© CIDimport

De test werd uitgevoerd op systemen met XP, Windows 7 en Windows 8. Windows Security Essentials (getest op XP en Windows 7) en Windows Defender (Windows 8) werden beiden i.c.m. de Windows Firewall getest. Deze scores vormde de basisscore. Een hoger getal betekent dat een pakket beter scoorde dan Microsofts beveiligingssoftware.

In juni kwam Microsoft Security Essentials ook al slecht uit de test. Als we van de resultaten van AV-test kunnen uitgaan dan loont het dus om voor een betaald pakket te gaan en niet te vertrouwen op de standaard beveiliging van Microsoft. Nadeel is dat het geld kost, hoewel, wie voor 27 augustus meedoet met onze Vrijdagmiddag Weggeef-actie maakt kans op een gratis exemplaar van Trend Micro Maximum Security.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten