Windows Phone 7 onthuld, en nu?

© CIDimport

Windows Phone 7 onthuld, en nu?

Geplaatst: 11 oktober 2010 - 13:36

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:41

Redactie ID.nl

Microsoft toonde vandaag zijn nieuwe mobiele platform, ook zijn de eerste telefoons met het systeem aangekondigd.

Microsoft toonde vandaag zijn nieuwe mobiele platform, ook zijn de eerste telefoons met het systeem aangekondigd. Het slechte nieuws: er zijn nog geen apps.Niemand minder dan Steve Ballmer, baas bij Microsoft, presenteerde het nieuwe besturingssysteem voor mobiele telefoons. Tevens maakten vandaag telefoonfabrikanten HTC, LG en Samsung hun eerste modellen bekend. Hoewel het lange wachten op het nieuwe besturingssysteem nu lijkt te worden beloond, is het de vraag of het de markt voor mobieltjes in Nederland hierdoor snel zal veranderen. De eerste telefoons zullen namelijk nog werken met een Engelstalige versie van Windows Phone 7, pas in 2011 komt er een Nederlandstalige versie beschikbaar. Hetzelfde geldt voor de toepassingen (apps) in de Marketplace. Deze zal tot die tijd in Nederland ontbreken op de nieuwe telefoons.

Desondanks kunt u vanaf 21 oktober de HTC 7 Trophy verwachten (499 euro), een week later gevolgd door de LG Optimus 7 (549 euro). Begin november ligt de Samsung Omnia 7 in de winkel voor een nog niet genoemd bedrag. Dell heeft de Venue Pro aangekondigd, maar wanneer dit toestel in Europa verschijnt en wat het gaat kosten is nog niet bekend. De nieuwe telefoons gebruiken een volledig herziene gebruikersinterface, met zogenoemde ‘hubs'. Daarmee start u toepassingen als e-mail, foto's en spelletjes. Ook nieuw is de integratie met Windows Live- en Xbox-accounts.

Met het begin dit jaar aangekondigde besturingssysteem hoopt Microsoft (een deel van) de achterstand in te lopen die het bedrijf heeft op Apple, RIM en Google. Dat was hard nodig, gezien de teleurstellende verkoopresultaten van telefoons met Windows Phone 6.5.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten