Windows Phone 8 YouTube-app van Google en Microsoft

© CIDimport

Windows Phone 8 YouTube-app van Google en Microsoft

Geplaatst: 27 mei 2013 - 07:43

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:54

Redactie ID.nl

Google gaat samen met Microsoft samenwerken om een YouTube-app voor Windows Phone 8 te ontwikkelen. Microsoft deed dit op eigen houtje maar werd teruggefloten door Google omdat de app het mogelijk maakte om video’s te downloaden en het geen advertenties liet zien.

Google gaf Microsoft een deadline om de YouTube-app Windows 8 van hun app store te verwijderen omdat het inbreuk maakten op de voorwaarden van Google. Aangezien Google zelf geen plannen had voor het maken van een YouTube-app voor Windows Phone 8, had Microsoft dit zelf gedaan. De app maakte downloaden wel mogelijk maar de advertenties werden niet getoond. Microsoft gaf aan dat ze best bereid waren die advertenties te tonen als Google zijn medewerking verleende door de nodige API (programmeercode) te verstrekken. Microsoft liet de app staan maar verwijderde wel de downloadfunctie en sprak de hoop uit dat Google zou meewerken aan een officiële app.

Google heeft gehoor gegeven aan de oproep en laat samen met Microsoft weten dat de app binnen enkele weken in de Windows Store verschijnen. De oude app is inmiddels offline gehaald.

[Via: ZDnet]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten