Windows veel sneller zonder crapware 2013-11-04T16:19:21

Nokia lost accuprobleem Lumia 800 snel op

De Taakbalk en het breedbeeldscherm

Windows veel sneller zonder crapware

Windows veel sneller zonder crapware

Microsoft lanceert het Signature PC’s initiatief. Computers die onder dit initiatief vallen moeten voldoen aan strenge regels waarbij er geen probeerversies geïnstalleerd mogen zijn (trialware) en ook geen programma’s die tijdens het opstarten worden geladen. Resultaat: een veel snellere pc.

Je kent het vast wel, pc’s die voorgeïnstalleerde staan met een grote hoeveelheid probeerversies en software die je waarschijnlijk helemaal niet wilt. Computer die aan het Signature initiatief van Microsoft voldoen zijn daar nu van gevrijwaard. Ook is een schone desktop zonder gadgets en andere icoontjes e.d. verplicht. De regel geldt natuurlijk niet voor de software van Microsoft zelf zoals IE9, Silverlight en Security Essentials. Ook Adobe Reader en Flash mogen op de pc worden geïnstalleerd. Microsoft installeert en configureert de eigen software voor optimale prestaties. De Microsoft Updates staat standaard op automatisch en de Windows-installatie wordt geleverd met Windows Live Essentials, Office 2010 Starter Edition en Zune software.

Flinke snelheidswinst

Door het weren van al de probeerversies en andere ‘extra’s’ die voorgeinstalleerd worden, zijn computer die onder het Signature PC vallen een stuk sneller. Microsoft claimt zelf een pc die 45-50% sneller is. Uit een test van Ed Bott van ZDnet, blijkt de Signature computer tussen de 10 en 15 seconden sneller te starten en veel prettiger in het gebruik te zijn. Het project werd al twee jaar geleden gelanceerd maar worden tot nu toe slechts in veertien fysieke Amerikaanse winkels aangeboden. Online zijn er 60 merk-computers (desktops, laptops, tablets) te koop die aan de Signature voldoen. Of het Signature-concept ook naar Nederland komt is niet bekend. We zijn benieuwd wat de Computer Idee lezer van dit concept vindt en of ze zelf al tools gebruiken als PC Decraptifier om dergelijke software te verwijderen. 

Video:

Get Microsoft Silverlight

[


[Via: Security.nl]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord