Winnaars Big Brother Awards 2005 2013-10-10T14:34:03

Komt Microsoft met een iPod-killer?

Dutch Bloggies starten met verkiezing beste weblog

Winnaars Big Brother Awards 2005

Winnaars Big Brother Awards 2005

Met de Big Brother Awards worden elk jaar personen, bedrijven, overheden en voorstellen in de schijnwerper gezet die inbreuken op privacy hebben bevorderd.

Met de Big Brother Awards worden elk jaar personen, bedrijven, overheden en voorstellen in de schijnwerper gezet die inbreuken op privacy hebben bevorderd. Dit keer gingen de negatieve awards naar onder andere Sony BMG en het Flevoziekenhuis vanwege spyware en slechte beveiliging.

In de categorie bedrijven van de Big Brother Awards is Sony BMG de winnaar geworden. Het bedrijf had spyware geïnstalleerd op 2,6 miljoen audio cd's, bedoeld als kopieerbeveiliging. Toen de rootkit werd ontdekt, bracht de maatschappij een digitaal lapmiddel uit. Maar daarmee verviel de maatschappij van kwaad tot erger. Wie de patch wilde hebben, moest veel persoonlijke gegevens afstaan en na installatie bracht de patch heimelijke versleutelde communicatie tot stand met Sony BMG. Sony versloeg Translink (het consortium achter de OV-chipkaart) en Brein (vanwege de jacht op internetgebruikers).

In de categorie overheden en instellingen heeft het Flevoziekenhuis de prijs verdiend met een uiterst slechte beveiliging van gegevens over patiënten. Met subsidie van onder meer de Europese Commissie heeft het ziekenhuis de afspraken met patiënten via internet ontsloten, zonder adequate toegangscontrole.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord