Winsor McCay Little Nemo Google Doodle

© CIDimport

Winsor McCay Little Nemo Google Doodle

Geplaatst: 15 oktober 2012 - 05:15

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:45

Redactie ID.nl

De Google doodle staat vandaag in het teken van het stripverhaal Little Nemo in Slumberland van Winsor McCay. Het is vandaag 107 jaar geleden dat de eerste strip verscheen in de New York Herald.

Winsor McCay was een Amerikaanse striptekenaar en tekenfilmmaker. Zijn eerste strips verschenen eind negentiende eeuw in de Cincinnati Commercial Tribune. Zijn grootste bekendheid haalde hij met de stripreeks Little Nemo in Slumberland, die vanaf 1905 in de New York Herald stond. De Doodle is niet alleen helemaal getekend in de stijl van Little Nemo, maar ook nog eens interactief: een feestje om naar te kijken! Deze keer is Little Nemo niet in Slumberland maar in Google-land. De originele krantenstrip liep van 1905 tot 1914 en ging over Little Nemo, een jongetje dat avonturen beleefde in Slumberland. Een video van de complete Doodle vind je 

.

Winsor McCay Little Nemo Google Doodle-15082296

© CIDimport

Winsor McCay

Winsor McCay werd geboren op 26 september 1871 en overleed aan een beroerte in 1934. In het begin waren de strips nog niet zo populair maar dat veranderde later. McCay is ook bekend van de animatiefilm Gertie the Dinosaur uit 1914 die gezien wordt als de eerste animatiefilm rond één specifiek personage dat qua karakter geloofwaardig is uitgewerkt. Het wordt zelfs als nationaal Amerikaanse erfgoed gezien.Hij maakte ook de eerste echte animatiefilm, Gertie the Dinosaur (1914). Die zou een inspiratiebron geweest zijn voor de bekendste tekenfilmmaker aller tijden, Walt Disney.

Google Doodle overzicht


Computer Idee heeft online ook een overzicht van eerdere Google Doodles.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten