Winter Zonnewende gevierd door Google 2014-12-21T00:20:48

Verder met Sitebuilder (1/3)

Review: Zotac Zbox PI320 Pico

Winter Zonnewende gevierd door Google

Nog even volhouden en het is weer zomer!

Winter Zonnewende gevierd door Google

Vannacht is de langste nacht van het jaar en dat betekent dat de winter officieel weer is begonnen. Op papier dan, want in de realiteit is er nog maar weinig van te merken.

Dat het weer momenteel nog het meest aan een vroege herfst doet denken mag de pret niet drukken: de winter is begonnen. Vroeger betekende dat: dik inpakken en maar hopen op een Elfstedentocht. Tegenwoordig is het vooral grijze luchten, veel regen en verlate najaarsstormen uitzingen. Overigens hangt de winter samen met het bereiken van de Steenbokskeerkring, een denkbeeldige lijn die een eindje onder de evenaar - dus op het zuidelijk halfrond - loopt. In oude culturen speelde deze zonnewende (en natuurlijk z'n evenknie die het begin van de zomer aanduidt op 21 juni) een grote rol. Het begin van de winter markeert feitelijk dat het licht het donker overwint: vanaf nu worden de nachten weer korter en de dagen langer. Niet verwonderlijk dus dat er flink wat lichtfeesten rondom dit moment zijn te vinden, ook wel bekend als Yule of Joelfeest. Tegelijkertijd zijn meer spiritueel ingestelde personen erg geïnteresseerd in dit soort speciale data, zo vind je 's zomers op 21 juni een enorme hoeveelheid alternatievelingen die samen kijken hoe de eerste zomerzonstralen vanachter de strategisch geplaatste Heel Stone opkomt. Wat u ook doet of gelooft: voor computerliefhebbers betekent de winter vooral ook een seizoen om wat meer tijd met hun digitale speeltjes door te brengen!


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord