WinZip ook voor Apple en Android

© CIDimport

WinZip ook voor Apple en Android

Geplaatst: 29 november 2010 - 13:35

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:27

Redactie ID.nl

Het populaire compressieprogramma WinZip is nu ook beschikbaar voor Mac OS X.

Het populaire compressieprogramma WinZip is nu ook beschikbaar voor Mac OS X. In het eerste kwartaal van volgend jaar komt WinZip ook naar iPhones en telefoons met Android.

WinZip is thans in handen van Corel en bestaat al sinds 1991 en was alleen voor Windows beschikbaar. Een heleboel bestanden op internet worden in dit formaat aangeboden. Mac gebruikt van oudsher Stuffit dat in dezelfde prijscategorie valt als WinZip (€29,95).

De interface voor OSX is flink onder handen genomen en lijkt niet op die van Windows maar heeft veel weg van de Finder in Mac OS X.

Versies voor de iPhone, iPad en Android komen volgend jaar waarbij Android als laatste aan de beurt is. Prijzen voor de mobiele versies zijn onbekend.

De populariteit van WinZip is niet meer zo groot als in de jaren '90. Dat komt omdat tegenwoordig Windows (XP en later) standaard ondersteuning hebben voor zip-bestanden en veel van de grotere bestanden op internet, bijvoorbeeld films uit nieuwsgroepen, tegenwoordig in het RAR-formaat op internet worden gezet. Daarnaast zijn er ook steeds meer gratis alternatieven beschikbaar gekomen.

[Via Webwereld]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten