WK 2010: WK-voetbal gebruikt voor phishingaanval

© CIDimport

WK 2010: WK-voetbal gebruikt voor phishingaanval

Geplaatst: 16 juni 2010 - 11:06

Aangepast: 27 augustus 2022 - 11:38

Redactie ID.nl

Dat cybercriminelen graag meeliften op de actualiteit blijkt uit een door McAfee ontdekte phishing-aanval. Met een WK-loterij proberen de zwendelaars persoonlijke gegevens los te peuteren. Deze nieuwe zwendelpraktijk wil u laten geloven dat u 1 miljoen dollar hebt gewonnen met een wekelijkse promotie. Opmerkelijk is dat deze keer niet naar de gebruikelijke gegevens gevist wordt, zoals creditcardnummer of pincode. Dit is een poging om de aanval legitiem te laten lijken zodat men er gemakkelijker in-tuint. Wel wordt gevraagd naar een mobiel telefoonnummer wat kan leiden tot spam op de mobiele telefoon. Deskundigen van McAfee hebben een aanzienlijke stijging gezien van deze loterij-scam en willen consumenten daarom waarschuwen om voorzichtiger te zijn bij het invullen van een WK-loterij.

Dat cybercriminelen graag meeliften op de actualiteit blijkt uit een door McAfee ontdekte phishing-aanval. Met een WK-loterij proberen de zwendelaars persoonlijke gegevens los te peuteren.

Deze nieuwe zwendelpraktijk wil u laten geloven dat u 1 miljoen dollar hebt gewonnen met een wekelijkse promotie. Opmerkelijk is dat deze keer niet naar de gebruikelijke gegevens gevist wordt, zoals creditcardnummer of pincode. Dit is een poging om de aanval legitiem te laten lijken zodat men er gemakkelijker in-tuint. Wel wordt gevraagd naar een mobiel telefoonnummer wat kan leiden tot spam op de mobiele telefoon. Deskundigen van McAfee hebben een aanzienlijke stijging gezien van deze loterij-scam en willen consumenten daarom waarschuwen om voorzichtiger te zijn bij het invullen van een WK-loterij.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten