WK Bridge 2011 online 2013-11-04T16:22:44

Offline navigeren met de Android

Gratis Norton 360 6.0

WK Bridge 2011 online

WK Bridge 2011 online

Naar schatting een half miljoen Nederlanders spelen regelmatig een stevig robbertje bridge. Zij kunnen het komende WK, dat morgen begint,  online volgen. Dankzij nieuwe technologieën wordt dat online kijken nóg leuker.

Boven de speeltafels wordt tijdens het WK namelijk een camerasysteem aangebracht dat automatisch registreert welke kaarten worden gespeeld. Als de pilot – een Nederlandse uitvinding – slaagt, betekent dit een revolutionaire stap vooruit in het uitzenden van bridge-wedstrijden.

Troefkaart

De pilot met de Bridge Card Reader is het resultaat van de samenwerking tussen de Nederlandse Bridge Bond (NBB) en de hightech bedrijven in Brainport Eindhoven. De Nederlanders Guust Hilte (26) en Thomas de Wolf (26) van Studio diip hebben lang gewerkt aan de innovatie. Tijdens het WK zijn op twaalf tafels camera’s boven het scherm gemonteerd. De beelden die de camera maakt, worden naar de computer gestuurd, waar de software van Hilte en De Wolf direct ontcijfert wat er aan tafel gebeurt. De software kan dit bepalen door de beelden te scannen op specifieke patronen. Directeur Gijs van der Scheer (NBB): “Straks zijn zelfs geen menselijke operators meer nodig. Dan worden alle tafels via de Bridge Card Reader live op internet uitgezonden.”

De innovatie van de automatische kaartherkenning maakt onderdeel uit van het ‘virtuele sportstadion’ dat de NBB speciaal voor het WK lanceert. “Dankzij de website www.wkbridge2011.nl maken we een massa-event als het WK persoonlijker. De bezoeker kan zijn eigen interesses volgen.”, zegt Van der Scheer.

Volg de

live stream

op http://www.wkbridge2011.nl/node/5112


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord