WK-gekte: webcammen met een digitaal oranje hoofd

© CIDimport

WK-gekte: webcammen met een digitaal oranje hoofd

Geplaatst: 15 juni 2006 - 07:06

Aangepast: 19 september 2022 - 13:04

Redactie ID.nl

De nieuwste generatie van Logitech-webcams is uitgerust met geinige software. Daarmee kunt u, terwijl u webcamt, al allerlei special effects aanbrengen. Speciaal voor het WK kunne er nu ook een aantal voetbal-effects gedownload worden.Idee van de webcam-fabrikant is dat mensen sámen van voetbal genieten - terwijl ze op behoorlijke afstand van elkaar zijn.

WK-gekte: webcammen met een digitaal oranje hoofd

De nieuwste generatie van Logitech-webcams is uitgerust met geinige software. Daarmee kunt u, terwijl u webcamt, al allerlei special effects aanbrengen. Speciaal voor het WK kunne er nu ook een aantal voetbal-effects gedownload worden.

Idee van de webcam-fabrikant is dat mensen sámen van voetbal genieten - terwijl ze op behoorlijke afstand van elkaar zijn. Kwestie van de tv aan én de webcam aan - zodat men aan de ander kan laten zien hoe men juicht, meeleeft of vloekt op de scheids. Om dat nog leuker te maken, heeft Logitech speciale virtuele '3D-maskers' gemaakt in de kleuren van de deelnemende landen. Deze maskers (ook wel: avatars) volgen elke beweging van het gezicht (zie voor een voorbeeld het laatste stuk van dit filmpje). De maskers zijn gratis te downloaden, net als bijvoorbeeld tekstballon-effecten met aansprekende teksten als  Goooall!.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten