Wordt dit de nieuwe Oculus Rift-kloon?

© CIDimport

Wordt dit de nieuwe Oculus Rift-kloon?

Geplaatst: 13 augustus 2014 - 05:28

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:56

Redactie ID.nl

Samsung zou bezig zijn met een eigen virtual reality-bril zoals de Oculus Rift. De bril krijgt de naam 'Project Moonlight', en is een apparaat waar je een smartphone in kan schuiven. Met twee bolle lenzen kun je vervolgens een game spelen.

Op die manier kunnen gebruikers straks bepaalde apps openen op hun smartphone, die via de twee lenzen van de bril zorgen voor een realistische ervaring. Via de bewegingssensoren van de telefoon draait het beeld van de bril mee met de kijker, zodat je helemaal het idee krijgt ondergedompeld te worden in een virtuele wereld.

De foto's zijn in handen van The Verge.

Concurrentie

Het was al langer bekend dat Samsung bezig was met een dergelijke bril, maar er was verder nog weinig bekend over het project. Met een virtual reality-bril hoopt Samsung de concurrentie aan te gaan met de waanzinnig populaire Oculus Rift. Ook zijn andere bedrijven zoals Sony bezig met een dergelijke bril.

Lijkt op Oculus

De nieuwe bril lijkt qua uiterlijk ook wat weg te hebben van de Oculus Rift, met 2 grote lenzen die vlak voor het oog van de gebruiker worden gezet. Dat de bril echter met een smartphone werkt, is nieuw. De Oculus Rift moet nog met een hoop kabels worden aangesloten op een laptop of pc.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten