Wordt nomofobie het Woord van het jaar?

© CIDimport

Wordt nomofobie het Woord van het jaar?

Geplaatst: 18 november 2008 - 11:11

Aangepast: 27 augustus 2022 - 17:12

Redactie ID.nl

Traditiegetrouw blikt Van Dale tegen het eind van het jaar terug op alle nieuwe woorden die er in dat jaar zijn ontstaan. In het boekje Woord van het jaar 2008 is een selectie van 100 van deze nieuwe woorden opgenomen. Grote vraag: wat wordt hét Woord van het Jaar? Wordt het smirten, rokerskerk of locavoor? Opkrikkerijtje, stressorexia of egoblad?

Traditiegetrouw blikt Van Dale tegen het eind van het jaar terug op alle nieuwe woorden die er in dat jaar zijn ontstaan. In het boekje Woord van het jaar 2008 is een selectie van 100 van deze nieuwe woorden opgenomen. Grote vraag: wat wordt hét Woord van het Jaar?

Wordt het smirten, rokerskerk of locavoor? Opkrikkerijtje, stressorexia of egoblad? Of wordt het toch één van de woorden die afkomstig zijn uit de wereld van computers en internet? Wij telden maar liefst zes woorden uit deze categorie: cloud computing, digiflirten, lifehacking, pornoknop, wiiën en nomofobie. Nomofowat?

Gelukkig wordt elk van de honderd woorden door Ton den Boon (woordenwatcher en hoofdredacteur van de Dikke Van Dale) besproken in een geestige column. Weten we meteen dat nomofobie de ziekelijke vrees is om bij gebrek aan een mobiele telefoon onbereikbaar te zijn. Echt iets van deze tijd, dus wat ons betreft wel een kanshebber voor de titel Woord van het Jaar.

Van 1 tot en met 15 december kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete woord, op de site www.woordvanhetjaar.nl.

Het boekje kost tot en met 17 december € 8,95, daarna een euro meer. Sympathiek prijsje, leuk Sintcadeau!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten