© CIDimport

Xbox Music vervangt Zune

Geplaatst: 16 oktober 2012 - 06:08

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:44

Redactie ID.nl

Microsoft gaat de concurrentie aan met Spotify en de vele andere streaming muziekdiensten die tegenwoordig beschikbaar zijn. De komst van Xbox Music zorgt vandaag in ieder geval meteen voor het einde van het Zune-merk dat Microsoft hanteerde voor muziekdiensten.

De cloud-dienst met naar verluidt toegang tot dertig miljoen nummers (niet allemaal in alle landen beschikbaar) wordt standaard geïntegreerd in Windows 8 en Windows Phone 8 en is nu uiteraard ook op de Xbox te gebruiken. Een update voor de Xbox dashboard voegt de nieuwe functionaliteit toe. Daarna kunnen Xbox Live Gold-gebruikers een Xbox Music Pass aanschaffen om muzieknummers te kopen of een streaming-abonnement te nemen ($9,99). Net als bij Spotify kan men ook gratis muziek streamen maar dan krijgen gebruikers wel reclame te horen. Je kunt de dienst 30 dagen gratis proberen. Xbox Music komt uit in 22 landen waaronder ook Nederland. Ook is er een app in de planning voor iOS en Android maar een datum is niet genoemd. 

Xbox Music vervangt Zune-16473395

© CIDimport


Zune is niet meer 

Het Zune-merk werd op 14 november 2006 geintroduceerd met de Zune 30, een mp4-speler van Microsoft. De Zune 30 kon draadloos muziek van Zune-naar-Zune verplaatsen en had een FM-tuner met RDS aan boord. Dit waren functies die nog niet in concurrerende systemen te vinden waren (zoals de iPod). In Europa zijn de Zune-spelers nooit officieel geïntroduceerd. De muziek- en videodienst kwamen wel naar Europa maar de Zune Marketplace wordt vandaag dus vervangen door die van Xbox Music/Video. Gebruikers met een Zune Music Pass worden beloond  voor hun loyaliteit en krijgen 1000 Microsoft Points. 

De Amerikaanse pagina is al live: http://www.xbox.com/en-US/music

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten