Xiaomi 's nieuwste smartphone heeft een bijna randloos beeldscherm

© CIDimport

Xiaomi 's nieuwste smartphone heeft een bijna randloos beeldscherm

Geplaatst: 25 oktober 2016 - 07:24

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:50

Redactie ID.nl

De Chinese smartphonemaker Xiaomi heeft een Concept Phone onthuld die volgende maand de verkoop ingaat. De Mi Mix is een opvallende verschijning: de voorkant van de telefoon bestaat vrijwel geheel uit scherm. Het 6,4 inch toestel is daarom even groot als de iPhone 7 Plus, die een 5,5 inch scherm heeft.

Xiaomi presenteerde de Mi Mix op een evenement in China, en dat is officieel het enige land waar de smartphone wordt uitgebracht. De Mi Mix heeft een keramische behuizing met enorm 6,4 inch beeldscherm. Omdat het scherm nagenoeg randloos is, ziet de telefoon er futuristisch uit en is hij een stuk kleiner dan de concurrentie. Ter vergelijking: hij is even groot als de Huawei Nexus 6P (5,7 inch scherm) en de iPhone 7 Plus (5,5 inch scherm). Omdat de enige schermrand aan de onderkant zit, is er weinig tot geen ruimte voor vertrouwde onderdelen. Zo is een microfoon geschrapt; het geluid wordt verstuurd door een audio-technologie die in de behuizing zit. De frontcamera is vijftig procent kleiner dan de gemiddelde camera en de nabijheidssensor is vervangen door een ultrasonische sensor in het scherm. 

Xiaomi 's nieuwste smartphone heeft een bijna randloos beeldscherm-15985049

© CIDimport

Krachtige hardware

Naast een opvallend ontwerp is de Mi Mix ook uitgerust met krachtige hardware. Er wordt gebruikgemaakt van de nieuwste Snapdragon-chipset en maximaal 6GB werkgeheugen en maar liefst 256GB opslaggeheugen. De achterkant huisvest een 16 megapixel camera en de 4400 mAh accu laadt op via een usb-c-poort. Verder heeft het apparaat een vingerafdrukscanner en draait hij op Android 6.0 Marshmallow.

De Xiaomi Mi Mix is vanaf begin november te koop in China voor vijfhonderd euro.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten