XS4All deelt webcamschuifjes uit aan klanten 2018-03-07T15:18:58

Firefox en Chrome gaan Symantec-certificaten blokkeren

Tablacus Explorer

XS4All deelt webcamschuifjes uit aan klanten

XS4All deelt webcamschuifjes uit aan klanten

Klanten van XS4All worden op ludieke wijze over hun online veiligheid bijgepraat. Per post ontvangen ze namelijk twee webcamschuifjes, om pottenkijkers buiten de deur te houden.

Het is voor cybercriminelen erg eenvoudig om via webcams bij je naar binnen te kijken, omdat deze camera's vaak niet goed beveiligd zijn. Ze draaien op verouderde software of zijn standaard voorzien van een wachtwoord dat makkelijk te raden is.

Veel privacy-bewuste laptop-eigenaren plakken hun camera dan ook graag af met een stukje tape. Een schuifje staat wat netter en is handiger in gebruik wanneer je regelmatig videobelt. Ze passen over het algemeen het beste op een laptop-camera.

Meer tips

De schuifjes van XS4All zijn onderdeel van een bredere online campagne, waar meer onderwerpen aan bod. Zo komt de provider met tips op het gebied van phishing, de firewall-opties van de Fritz!Box-router, wachtwoordbeheer en backups. 

Het ministerie van Justitie en Veiligheid startte onlangs een soortgelijke campagne. Cybersecurity is een belangrijk onderwerp waar nog te veel mensen laks in zijn, bleek daarnaast uit een nieuw rapport van de AIVD.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord