© CIDimport

Yahoo heft allah-boycot op

Geplaatst: 22 februari 2006 - 20:02

Aangepast: 19 september 2022 - 13:19

Redactie ID.nl

Yahoo heeft razendsnel actie ondernomen naar aanleiding van wat diverse online media schreven over hun allah-boycot: het was tot voor gisteravond niet mogelijk een emailadres aan te vragen waarin de letters 'allah' voorkwamen.Dat merkte de Britse Linda Callahan toen ze probeerde

Yahoo heft allah-boycot op

Yahoo heeft razendsnel actie ondernomen naar aanleiding van wat diverse online media schreven over hun allah-boycot: het was tot voor gisteravond niet mogelijk een emailadres aan te vragen waarin de letters 'allah' voorkwamen.

Dat merkte de Britse Linda Callahan toen ze probeerde een mailadres bij Yahoo aan te vragen. Linda's zoon nam vervolgens contact op het het invloedrijke ezine The Register, dat vervolgens Yahoo aan de tand ging voelen. Dat kwam heel snel met een verklaring, die ongeveer als volgt luidde:

Yahoo analyseert doorlopend het registratieproces voor mailadressen en kijkt daarbij ook naar termen die anderen zouden kunnen kwetsen. Sommige mailadressen met bepaalde termen daarin zouden specifiek ingezet kunnen worden voor hatemail of met de bedoeling andere mensen te beledigen. 'Allah' was een van die termen. Uit de meest recente analyse blijkt echter dat deze term niet of nauwelijks meer wordt gebruikt met als doel digitaal misbruik en misgedrag. Allah mag dus weer.

Linda Callahan kan dus eindelijk haar e-mailaccount gaan aanmaken!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten