Yahoo heft allah-boycot op 2013-10-10T14:33:54

Crematie live op internet te volgen

1 miljard tracks gedownload bij iTunes

Yahoo heft allah-boycot op

Yahoo heft allah-boycot op

Yahoo heeft razendsnel actie ondernomen naar aanleiding van wat diverse online media schreven over hun allah-boycot: het was tot voor gisteravond niet mogelijk een emailadres aan te vragen waarin de letters 'allah' voorkwamen.Dat merkte de Britse Linda Callahan toen ze probeerde

Yahoo heeft razendsnel actie ondernomen naar aanleiding van wat diverse online media schreven over hun allah-boycot: het was tot voor gisteravond niet mogelijk een emailadres aan te vragen waarin de letters 'allah' voorkwamen.

Dat merkte de Britse Linda Callahan toen ze probeerde een mailadres bij Yahoo aan te vragen. Linda's zoon nam vervolgens contact op het het invloedrijke ezine The Register, dat vervolgens Yahoo aan de tand ging voelen. Dat kwam heel snel met een verklaring, die ongeveer als volgt luidde:

Yahoo analyseert doorlopend het registratieproces voor mailadressen en kijkt daarbij ook naar termen die anderen zouden kunnen kwetsen. Sommige mailadressen met bepaalde termen daarin zouden specifiek ingezet kunnen worden voor hatemail of met de bedoeling andere mensen te beledigen. 'Allah' was een van die termen. Uit de meest recente analyse blijkt echter dat deze term niet of nauwelijks meer wordt gebruikt met als doel digitaal misbruik en misgedrag. Allah mag dus weer.

Linda Callahan kan dus eindelijk haar e-mailaccount gaan aanmaken!


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord