Yahoo's Fire Eagle is geland

© CIDimport

Yahoo's Fire Eagle is geland

Geplaatst: 14 augustus 2008 - 08:08

Aangepast: 17 november 2022 - 08:47

Redactie ID.nl

In maart opende Yahoo al de deuren voor een betatest van Fire Eagle, maar inmiddels is de dienst gereed en klaar voor het grote publiek. Fire Eagle is een startpagina voor een groot aantal applicaties die gekoppeld kunnen worden aan de locatiegegevens van de gebruiker. Fire Eagle draait om de locatiegegevens van de gebruiker.

In maart opende Yahoo al de deuren voor een betatest van Fire Eagle, maar inmiddels is de dienst gereed en klaar voor het grote publiek. Fire Eagle is een startpagina voor een groot aantal applicaties die gekoppeld kunnen worden aan de locatiegegevens van de gebruiker.

Fire Eagle draait om de locatiegegevens van de gebruiker. Deze locatiegegevens kunnen uiterst specifiek worden ingesteld, of juist erg vaak (bijvoorbeeld de stad of het land). Vanaf dit punt kunnen vanuit Fire Eagle een groot aantal webdiensten worden aangeroepen die toegang krijgen tot deze locatiegegevens.

Voor vrijwel alle (mobiele) platformen zijn er wel applicaties te vinden, van sociale netwerk-applicaties als Brightkite, Plazes, Loki en Zkout naar reissites als Dopplr, MapMyTracks, eKit en Navizon en points-of-interests van Lightpole, Outalot en Wikinear - en nog veel, veel meer.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten