'You steal Music I lock your pc'-virus is hoax 2013-11-04T15:34:39

In Saturn’s Rings teaser video

Android smartphone of tablet beveiligen!

'You steal Music I lock your pc'-virus is hoax

'You steal Music I lock your pc'-virus is hoax

Het lijkt er op dat we ons toch geen zorgen hoeven te maken over het bios-virus dat sinds zondag de gemoederen op een aantal fora flink bezighoudt. De ip-adressen van de slachtoffers zijn allemaal hetzelfde waardoor het bios-virus dus zeer waarschijnlijk  een hoax is.

Gisteren schreven we over het You steal Music I lock your pc-virus waarin we al vermeldden dat op verschillende forums werd getwijfeld aan de echtheid van het virus. Zo schreef een van de slachtoffers dat de geïnfecteerde computer 4 RAM-modules had van 1 GB terwijl het vermeldde moederbord slechts twee geheugensloten bevat. Kan natuurlijk zijn dat het om een denkfoutje ging maar er waren meer dingen lijken te wijzen op een hoax.

Ted van Emmerink van de website PCWebPlus, waar ook een melding van het virus was binnengekomen, kwam erachter dat het ip-adres van de slachtoffers overeenkomen. De website Security.nl sprak daarnaast met een anti-virusbedrijf dat niet niet bekend was met het bestand lcrm.exe dat het virus zou bevatten. Ook ontving Computer Idee geen reacties op de oproep wie er ook met dit virus was getroffen. Op het web verscheen er zelfs al een how-to waarin uitgelegd werd hoe je het virus kan aanpakken. Maar zoals het er nu naar uitziet, is het allemaal dus loos alarm en slechts een slechte grap.

PCwebplus heeft inmiddels op zijn forum aangegeven dat het een hoax betreft (99,9% zeker) en heeft een lijst vermeld met de virusmeldingen op de verschillende fora. De ip-adressen van degenen die deze 'threads' openden komen dus met elkaar overeen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord