YouTube app uit iOS 6 2013-11-04T15:59:44

Mart Smeets persona non grata op Twitter

'Mohawk Guy' Bobak Ferdowsi hit op internet

YouTube app uit iOS 6

YouTube app uit iOS 6

De volgende versie van het iPhone-besturingssysteem, iOS 6, zal geen standaard YouTube app meer bevatten.

De app is verwijderd van het homescreen maar kan nog wel als aparte app worden gedownload uit de App Store. Apple had een 5-jarige overeenkomst met Google en die zou zijn verlopen waardoor YouTube niet meer standaard deel uitmaakt van iOS 6. Toch is het opmerkelijk dat Apple steeds meer Google uit iOS aan het bannen is. Zo zal ook Google Maps verdwijnen uit iOS 6 ten gunste van Apple Maps.

Ontwikkeling YouTube app in handen Google

Veel gebruikers zijn teleurgesteld met het verlies van de standaard YouTube app maar volgens CNet biedt het juist voordelen. Apple heeft in de vijf jaar dat het contract liep, de app moeten updaten. Google werkte zelf niet aan de ontwikkeling van de YouTube app voor iOS. Nu de bal weer bij Google ligt, is de kans groot dat de app voorzien zal worden van nieuwe functionaliteit. Schaduwzijde is dan weer dat onder die functionaliteit waarschijnlijk ook ‘advertenties’ gaan vallen want het was Apple niet toegestaan om te adverteren in de app gedurende de afgelopen vijf jaar.


Win-win-win situatie?

Het lijkt er uiteindelijk dus op dat iedereen er beter van kan worden: Apple is van een Google app af in iOS, Google heeft de kans om de iPhone-bezitters te bereiken via een vernieuwde YouTube app en de iPhone-gebruiker kan meer ontwikkelingen en updates voor de YouTube verwachten nu Google het weer in handen heeft.

[Via: Cnet]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord