YouTube app werkt binnenkort ook zonder internetverbinding

© CIDimport

YouTube app werkt binnenkort ook zonder internetverbinding

Geplaatst: 19 september 2013 - 06:24

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:15

Redactie ID.nl

In de nieuwste versie van videosite YouTube is het straks niet langer vereist om over een constante internetverbinding te beschikken om video´s te bekijken. YouTube is namelijk van plan om het offline bekijken van video´s te verwerken in de mobiele app´s voor iOS en Android.

De nieuwe offline-functie van de YouTube-app moet gebruikers in staat stellen om afspeellijsten te maken die vervolgens volledig gedownload worden. Hierdoor kunnen de video’s later onbeperkt terugbekeken worden, ook als er geen internetverbinding voorhanden is. Normaal gesproken heeft YouTube een constante verbinding met het internet nodig om video’s af te kunnen spelen.

Tegen de regels

Volgens YouTube is het niet de bedoeling dat gebruikers van de nieuwe YouTube-app straks massaal video’s gaan downloaden. Volgens de streamingdienst is dit nog steeds tegen de regels. Het team achter YouTube komt daarom binnenkort met meer details en mogelijke regels over het gebruik van de offline-functionaliteit. De update moet in november verschijnen voor Android- en iOS-apparaten. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten