YouTube gaat video's van gevaarlijke stunts verbieden

© CIDimport

YouTube gaat video's van gevaarlijke stunts verbieden

Geplaatst: 16 januari 2019 - 08:17

Aangepast: 29 augustus 2022 - 17:55

Redactie ID.nl

Video's waarin jongeren stunts uitvoeren en anderen oproepen om hetzelfde te doen, zijn niet altijd even veilig. YouTube gaat daarom harder optreden tegen filmpjes van dit soort 'challenges'. Door nieuw beleid kan dit een reden zijn om een video van het platform te verwijderen.

De maatregelen volgen op filmpjes van de de Bird Box-challenge, waarin het de bedoeling is om geblinddoekt door het leven te gaan. Een idee dat ontstaan is na de Bird Box-film op Netflix, waarin de hoofdrolspelers dit ook doen.

Daar komen in het echte leven natuurlijk ongelukken van. Een van de kwalijkste gevallen: een Amerikaanse tiener veroorzaakte een auto-ongeluk door met blinddoek op over de snelweg te rijden. Genoeg is genoeg, moest YouTube toen gedacht hebben.

Emotioneel leed

Overigens betreft het niet alleen video's die tot fysieke ongevallen kunnen leiden. Ook emotioneel leed als deel van een geintje (ofwel 'prank') is niet langer toegestaan. Denk aan filmpjes van kinderen die doen alsof ze zelfmoord hebben gepleegd, om hun ouders flink te laten schrikken. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten