YouTube maakt gigantische groei door

© CIDimport

YouTube maakt gigantische groei door

Geplaatst: 1 juni 2006 - 06:06

Aangepast: 19 september 2022 - 13:06

Redactie ID.nl

De webdienst YouTube - waarmee gebruikers videofilmpjes kunnen uploaden, delen en bekijken - groeit in een ongekend tempo. Volgens de webdienst bekijken 12,5 miljoen gebruikers per dag maar liefst 40 miljoen videofilmpjes. YouTube staat daarmee in de top 50 van meestbezochte websites.

YouTube maakt gigantische groei door

De webdienst YouTube - waarmee gebruikers videofilmpjes kunnen uploaden, delen en bekijken - groeit in een ongekend tempo. Volgens de webdienst bekijken 12,5 miljoen gebruikers per dag maar liefst 40 miljoen videofilmpjes. YouTube staat daarmee in de top 50 van meestbezochte websites. Doordat steeds meer mensen het internet gebruiken om films en televisie te bekijken, verwacht YouTube dat de groei de komende tijd alleen maar zal toenemen.

Omdat de webdienst zo succesvol is, denkt YouTube goed na over waar ze advertenties plaatsen. YouTube wil niet dat gebruikers de advertenties als storend ervaren wanneer ze de site bezoeken. Tot nu toe lukt het YouTube ook om snel materiaal van zijn website te verwijderen waarop copyright zit of die de webdienst ongewenst vindt.

Het succes van YouTube komt gedeeltelijk doordat steeds meer mensen een breedbandverbinding hebben en het internet gebruiken om videofilms te bekijken. Een andere reden voor zijn succes is dat op YouTube een aantal obscure filmpjes te vinden is die men nergens anders vindt.

Op dit moment heeft YouTube 27 werknemers in dienst.


Bron: MercuryNews

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten