YouTube verwijdert tijdslimiet filmpjes 2013-11-04T16:41:28

Computer Idee's Wilde Weggeef Week Vrijdagwinnaar

19-jarige jongen achter DDoS-aanval OM vrijgelaten

YouTube verwijdert tijdslimiet filmpjes

YouTube verwijdert tijdslimiet filmpjes

Het zat er al langer aan te komen maar sinds donderdag is de limiet van 15 minuten voor filmpjes op YouTube losgelaten.

Het zat er al langer aan te komen maar sinds donderdag is de limiet van 15 minuten voor filmpjes op YouTube losgelaten. Het geldt nu alleen nog voor een beperkte groep gebruikers.

Andere bedrijven zoals Hulu en Netflix bieden al complete televisieprogramma's en films aan op internet. Het loslaten van het tijdslimiet maakt het nu mogelijk om lange lezingen van professors tijdens conferenties in zijn volledigheid te bekijken en stelt onafhankelijke filmmakers in staat een complete film te uploaden. YouTube stelt dat het nu een goed systeem in handen heeft om het uploaden van illegaal materiaal van gebruikers tegen te gaan.

Al drie jaar lang gebruikt YouTube het Content ID systeem om na te gaan of materiaal illegaal op YouTube is geplaatst. De rechtenhebbende worden daarbij in staat gesteld het filmpje van YouTube te verwijderen, volgen of er aan verdienen d.m.v. de advertenties die er bij staan. Door verbeteringen in dit systeem is de tijd nu rijp om de tijdslimiet los te laten.

Sommige partijen die samenwerkten met YouTube, zoals National Geographic, zijn al in staat om langere filmpjes te uploaden. De nieuwe functionaliteit zal nu nog voor een bepaalde groep gebruikers beschikbaar komen die nooit inbreuk hebben gemaakt op copyrights en zich altijd gehouden hebben aan YouTube's gebruiksvoorwaarden.

[Via The New York Times]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord