Z4 Aurora: Deze Android-beamer is Netflix-ready

© CIDimport

Z4 Aurora: Deze Android-beamer is Netflix-ready

Geplaatst: 30 maart 2016 - 10:17

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:17

Redactie ID.nl

Het Chinese XGIMI Technology lanceert een bijzondere beamer met de naam Z4 Aurora. Deze draait op Android, waardoor je er allerlei apps op kunt installeren. Zoals bijvoorbeeld Netflix, YouTube of Plex.

Je hoeft de beamer daardoor niet op een extern apparaat aan te sluiten, om films en series te kijken. Je zou deze gadget dan ook wel kunnen omschrijven als een settopbox, die toevallig ook dienst doet als beamer.

De Z4 Aurora lijkt een beetje op een platenspeler, en de ronde disc aan de bovenkant kan gebruikt worden om het volume van de ingebouwde speakers te regelen. Je hoeft 'm daarvoor niet vast te pakken, de schijf herkent handgebaren. Door een draaibeweging te maken, wordt de muziek harder of zachter gezet. 

Functies

De Z4 Aurora heeft verder wel video-aansluitingen, zodat je er bijvoorbeeld ook een spelcomputer op aan kunt sluiten. Daarnaast is media te casten via pc's, tablets en smartphones. Verder is er ondersteuning voor 4K- en 3D-video's. Bij de beamer krijg je ook een 3D-bril, die elke 2D-film van een extra 3D-laagje kan voorzien.

De beamer kan maximaal een scherm van 300 inch projecteren. Ook aanwezig: een ethernetaansluiting, twee usb-ingangen, en een meegeleverde afstandsbediening. De prijs is vastgesteld op 699,99 dollar, maar bestellen kan vooralsnog alleen via Indiegogo.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten