Zeldzame Nintendo/PlayStation hybride spelcomputer duikt op

© CIDimport

Zeldzame Nintendo/PlayStation hybride spelcomputer duikt op

Geplaatst: 3 juli 2015 - 11:11

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:18

Redactie ID.nl

Nintendo en Sony zouden in de jaren '90 samenwerken, zodat de Super Nintendo ook cd's kon afspelen. Foto's van een bijzonder zeldzaam hybride spelcomputer zijn nu op internet verschenen.

Een Super Nintendo-controller met een Sony PlayStation-logo er op, sommige gamers moeten er niet aan denken. Maar dat is precies waar de hybride spelcomputer mee te besturen zou zijn, zo blijkt uit de beelden.

De persoon die het prototype in bezit heeft, kreeg deze van zijn vader die hem op zijn beurt nog overhad uit de tijd dat hij bij Nintendo werkte. Hij vond deze bij de vuilnis. Naar verluidt zijn er maar een paar honderd van gemaakt. 

Of de console nog werkt, is een raadsel. De voeding zou ontbreken, waardoor de eigenaar het apparaat nog nooit aan heeft gesloten.

Concurrenten

De spelcomputer is uiteindelijk nooit op de markt gekomen. Sony zou voor Nintendo een uitbreiding voor de Super Nintendo maken, waarmee deze ook discs kon afspelen. Deze zou SNES-CD heten.

De bedrijven konden het echter niet eens worden, en Nintendo besloot daarop samen te gaan werken met Philips. Sony maakte daarop zelf de eerste PlayStation-console. Sindsdien zijn de Japanse firma's concurrenten, tot op de dag van vandaag.

Zeldzame Nintendo/PlayStation hybride spelcomputer duikt op-15797094

© CIDimport

Zeldzame Nintendo/PlayStation hybride spelcomputer duikt op-15797096

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten