Zelf apps maken met het Android-doe-het-zelf-pakket

© CIDimport

Zelf apps maken met het Android-doe-het-zelf-pakket

Geplaatst: 12 juli 2010 - 06:07

Aangepast: 27 augustus 2022 - 11:25

Redactie ID.nl

Google introduceert met het Google App Inventor for Android de mogelijkheid om applicaties voor het Android besturingyssysteem te maken, zonder dat daar programmeerervaring voor nodig is.Met dit pakket kan iedereen zelf zijn eigen apps maken voor de Android-telefoons. De dienst, die werd aangekondigd door de New York Times, is een wysiwyg (What You See Is Wat You Get) tool. Met deze tool maak je een app door standaard elementen te slepen en te plakken op de plaats van het scherm waar je ze wilt hebben.De Google App Inventor werkt via het web vanaf een pc. Voor het gebruik is een Google account nodig en de Android telefoon moet via een usb-kabel aan de pc gekoppeld worden.

Google introduceert met het Google App Inventor for Android de mogelijkheid om applicaties voor het Android besturingyssysteem te maken, zonder dat daar programmeerervaring voor nodig is.

Met dit pakket kan iedereen zelf zijn eigen apps maken voor de Android-telefoons. De dienst, die werd aangekondigd door de New York Times, is een wysiwyg (What You See Is Wat You Get) tool. Met deze tool maak je een app door standaard elementen te slepen en te plakken op de plaats van het scherm waar je ze wilt hebben.

De Google App Inventor werkt via het web vanaf een pc. Voor het gebruik is een Google account nodig en de Android telefoon moet via een usb-kabel aan de pc gekoppeld worden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten