Zelfrijdende auto Google in kreukels na botsing 2016-09-26T09:48:09

Kaarten-app HERE gaat live verkeersinformatie tonen

Computer met geïntegreerd beeldscherm: handig!

Zelfrijdende auto Google in kreukels na botsing

Zelfrijdende auto Google in kreukels na botsing

Google's zelfrijdende auto is betrokken geraakt bij een botsing, die het voertuig in kreukels achterliet. Het is voor Google de heftigste crash tot op heden.

Het verkeersongeluk gebeurde doordat een bestuurder van een busje door rood licht reed, terwijl de auto van Google netjes optrok na groen licht. De bus ramde de autonome auto vervolgens aan de passagierskant. Er raakte niemand gewond.

De voertuigen van Google zijn wel vaker betrokken geweest bij botsingen, maar de schade bleef in die gevallen beperkter. Meestal reed een andere auto met lage snelheid tegen een stilstaande Google-auto op.

Stoplicht

"Ongevallen bij stoplichten zijn in de Verenigde Staten de meest voorkomende verkeersongelukken", verklaart Google. "In 94 procent van de gevallen komt dat door een menselijke fout. Juist daarom ontwikkelen we zelfrijdende auto's."

Een bestuurder van een Tesla-voertuig had minder geluk. Hij kwam om het leven door een botsing met een vrachtwagen. De software in zijn zelfrijdende auto merkte het andere voertuig niet op vanwege weerkaatsend zonlicht.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord