Zelfrijdende auto Google in kreukels na botsing

© CIDimport

Zelfrijdende auto Google in kreukels na botsing

Geplaatst: 26 september 2016 - 05:51

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:04

Redactie ID.nl

Google's zelfrijdende auto is betrokken geraakt bij een botsing, die het voertuig in kreukels achterliet. Het is voor Google de heftigste crash tot op heden.

Het verkeersongeluk gebeurde doordat een bestuurder van een busje door rood licht reed, terwijl de auto van Google netjes optrok na groen licht. De bus ramde de autonome auto vervolgens aan de passagierskant. Er raakte niemand gewond.

De voertuigen van Google zijn wel vaker betrokken geweest bij botsingen, maar de schade bleef in die gevallen beperkter. Meestal reed een andere auto met lage snelheid tegen een stilstaande Google-auto op.

Stoplicht

"Ongevallen bij stoplichten zijn in de Verenigde Staten de meest voorkomende verkeersongelukken", verklaart Google. "In 94 procent van de gevallen komt dat door een menselijke fout. Juist daarom ontwikkelen we zelfrijdende auto's."

Een bestuurder van een Tesla-voertuig had minder geluk. Hij kwam om het leven door een botsing met een vrachtwagen. De software in zijn zelfrijdende auto merkte het andere voertuig niet op vanwege weerkaatsend zonlicht.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten